Kontakt hotellet

HOTELLET

HISTORIE OG HØJ KVALITET

Som gæst på Brøndums Hotel mærker man med det samme historiens vingesus og de stolte traditioner.

Her er klassiske dyder og høj kvalitet nøgleord – i alt fra kreationerne i køkkenet og omhyggeligheden i tjenerhåndværket til indretningen på værelserne og betjeningen i receptionen.
Brøndums Hotel er et stykke dansk kulturhistorie og har altid været et naturligt mødested i Skagen. Det er ikke svært at forstå, hvorfor Skagensmalerne var glade for stedet. Og selvom 150 år er gået, har man formået at bevare den samme autentiske og familiære stemning. Så snart I træder over dørtærsklen, bliver I en del af familien. Vi glæder os til at byde jer velkommen!
Emil Hauge
Direktør | General Manager

EN KLASSISK KULINARISK OPLEVELSE

Vores stemningsfulde restaurant er et af Skagens mest besøgte spisesteder. Her får du en klassisk dansk restaurantoplevelse af høj kvalitet, og retterne serveres med autentisk entusiasme.
Glæd dig til en fuldendt kulinarisk oplevelse, gennemsyret af godt håndværk, både i køkkenet og ved bordene.

VELKOMMEN HJEM

Når du træder ind på Brøndums Hotel, bliver du en del af familien; ligesom familien Brøndum gjorde det med Skagensmalerne. Slæng dig i stuerne, drik en kaffe på terrassen, nyd en avec i pejsestuen eller fald i søvn under en avis i Bystehavens liggestole. Vores vigtigste mission er at give dig en skøn oplevelse i Skagen.

LÆN DIG TILBAGE I PEJSESTUEN

Få kaffen serveret i pejsestuen eller nyd en avec efter middagen, med pejsen knitrende i baggrunden. Vores charmerende pejsestue er oplagt, når I vil trække jer lidt tilbage – men stadig mærke livet og stemningen på hotellet.

EN STUE I HVER FARVE

Gul stue, grøn stue eller rød stue? Hver af vores fem stuer er individuelt indrettede – alle med respekt for hotellets historie.
Her kan du læse om Skagensmalerne i vores bøger, banke din rejsemakker i skak eller blot læne dig tilbage og nyde stemningen i den kulturhistoriske bygning, mens solens maleriske stråler strømmer ind ad de sprossede vinduer.

Husk også at skrive i vores gæstebog, hvor både kunstnere og konger gennem tiden har skrevet en hilsen.
HISTORIEN OM BRØNDUMS HOTEL
Brøndums Hotel var oprindeligt en købmandsgård, som i 1859 blev udvidet med et par værelser til udlejning. Og selvom hotellets ejer, Degn Brøndum, var en nøjsom herre, var han ikke så lidt ambitiøs på hotellets vegne. Faktisk blev hotellet udvidet utallige gange, så det forvandlede sig fra en købmandsgård til et af Danmarks største og mest kendte hoteller.


En af Degn Brøndums fire søskende, Anna Brøndum, var kunstner. Hun giftede sig til efternavnet Ancher og var en del af kunstnerkolonien, som kom til Skagen i 1870’erne.

Gennem tiden har Brøndums Hotel huset adskillige store danske kulturpersonligheder som fx Georg Brandes, Carl Nielsen, Marie og P.S. Krøyer, Holger Drachmann samt Anna og Michael Ancher.

Mikkel, Brøndums Køkkenchef
Hver ret på Brøndums Hotel er en historie om kvalitet og tradition. Vi er stolte af at bære dansk madkultur videre. Hele vores leverandørkæde fokuserer på lokale producenter – fra grøntsager til kød. Og vi handler selvfølgelig friskfanget fisk hos den lokale fiskehandler hver dag, direkte fra Skagen Havn.

MIKKEL, KØKKENCHEF

KLASSISK KOGEKUNST OG NYFORTOLKNINGER I KØKKENET

Menukortet på Brøndums Hotel er forankret i danske dyder med fokus på lokale råvarer og solidt håndværk. Frokosten er delikat og veltilberedt med klassikere som smørrebrød på menuen; ofte med en moderne twist. Aftenserveringerne er mere eksperimenterende, med fokus på nye tendenser og tilberedningsmetoder. Menuen skifter flere gange årligt for at fokusere på sæsonens råvarer.
Du kan dog altid finde en række særlige signaturretter på kortet – lavet præcis som i familien Brøndums og Skagensmalernes tid. Vores vinkælder er også præcis så imponerende som dengang – med over 700 forskellige flasker på kortet.
FORKÆL DIG SELV
Vi har forskellige værelser i forskellige størrelser